sâmbătă, 13 noiembrie 2010

Veniamin și Serafim - Copăceana - excrocherie în ținutul Vasluiului

Moldova, pământul Sfântului Ștefan cel Mare a fost și este din păcate, leagănul unor rătăciri religioase, unele de tip sincretist (Biserica Secretă a Maicii Domnului, Turma Sf. Ilie), altele de tip schismatic. Probabil că sunteți familiarizați cu cazul celebrului adolescent, pe nume Ilie Nicușor (alias Veniamin Ilie), care a reușit performanța de a deveni celebru în blogosfera „ortodoxă”, clădindu-și celebritatea pe excrocherie, înșelăciune, port ilegal de reverendă ș.a, fiind pururea însetat de polemici născute pe marginea persoanei sale, în care de cele mai multe ori intervine cu injurii, calomnii, amenințări și alte vorbe demne de un călugăr  “pravoslavnic”.

Pentru a contura mai bine o imagine a acestui adolescent ne simțim nevoiți să trasăm niște coordonate asupra biografiei sale, coordonate culese de pe blogul “sfintiei” sale, rezervându-ne dreptul de a comenta această biografie punct cu punct, cităm:

S-a născut la 15 Noiembrie 1989, din părinţi pe stil nou, Ionel şi Mariana, în municipiul Brăila. Primeşte botezul în B.O.R. în anul 1990, la parohia din satul Spiru Haret, jud. Brăila, în luna Ianuarie, familia întreagă fiind pe stil nou.
La vârsta de 15 ani intră la Seminarul Teologic Ortodox „Sf. Ap. Andrei” din Galaţi. Pe lângă programul şcolar, studiază cu atenţie problema ereziei ecumenismului. Văzând cât de mult este înrădăcinat ecumenismul în B.O.R. (Patriarhia Română), descoperă şi cealaltă parte interioară, pe care credincioşii de rând ai Bisericii de stil nou nu o cunosc datorită cenzurii impuse de către ierarhii Sinodului B.O.R. Acum descoperind istoria recentă a Bisericii, înţelege de ce s-a produs schimbarea calendarului de către fostul greco-catolic Miron Cristea (pe atunci Mitropolit impus de guvern asupra Bisericii Ortodoxe).
În acest timp îl descoperă pe Arhimandritul Teofilact Murgoci, stareţul Mănăstirii „Sf. Treime” din Galaţi, cu care discută foarte mult pe această temă contemporană care frământă pe majoritatea credincioşilor care cunosc problema ereziei ecumeniste. Astfel, decide să treacă pe stil vechi, în luna Decembrie, de ziua prăznuirii Sf. Ier. Nicolaie, primeşte toate formalităţile canonice de primire în Biserica Ortodoxă de Stil Vechi, curăţindu-se de schismă şi unindu-se cu Biserica Lui Hristos, lepădând Biserica nou-calendaristă şi ecumenistă condusă de Patriarhia Română. După săvârşirea Tainei Mirungerii, părăsind Biserica de Stil Nou, părăseşte şi Seminarul Teologic din Galaţi, care se află în subordinea B.O.R. (EDJ).

Aici domnul Ilie Nicușor (alias Veniamin Ilie) este destul de lacunar și deopotrivă calomniator. Aflăm astfel că intră la Seminarul Teologic din Galați la vârsta de 15 ani, iar la această vârstă când cei mai mulți adolescenți sunt preocupați de cât de importanți sunt datorită faptului că în sfârșit au buletin, domnul Nicușor se preocupă intens de ecumenism și de probleme eclesiologice. De asemenea el afirmă că există o parte interioară a Bisericii Ortodoxe Române pe care credincioșii de rând nu o cunosc datorită cenzurii impuse de BOR, legată îndeosebi de calendarul pe stil vechi. Cu alte cuvinte, cei aproximativ 15.000 de preoți din Patriarhia Română sunt constrânși să mintă credincioșii, neexistând nici măcar unul care să se opună acestei cenzuri, aflată doar în mintea plină de pravoslavie a domnului Nicușor. Îl invităm pe domnul Ilie Nicușor să consulte un astronom (nu un astrolog, pe care datorită studiilor înalte pe care NU le are, e posibil să îl confunde cu un astronom) și să vadă că Echinocțiul de Primăvară după care este fixată data Paștilor nu este pe 3 aprilie, ci pe 21 martie. Îi reamintim că Sinodul I Ecumenic nu prevede ca Paștele să fie sărbătorit conform echinocțiului fals de pe 3 aprilie, ci conform echinocțiului adevărat care se întâmplă să cadă pe 21 martie. Discuțiile inutile conform cărora Lumina de la Ierusalim apare pe stil vechi sunt fără nicio logică. Lumina de la Ierusalim apare pe stil vechi pentru că atunci se roagă Patriahul Ierusalimului (care ATENȚIE, NU este în comuniune cu secta din care face parte acest tânăr, deci acest tânăr și secta lui, NU au dreptul să se folosească de acest lucru).

Pentru necunoscători, amintim faptul că există câteva Biserici surori care au calendarul pe stil vechi: Patriarhia Ierusalimului, Patriarhia Moscovei, Patriarhia Serbiei și Muntele Athos, acest lucru neafectând cu nimic comuniunea lor cu celelalte Biserici surori. Pentru ca Paștele să nu fie serbat separat în ortodoxie s-a hotărât la Sinodul Panortodox de la Moscova din anul 1948, ca Paștele să fie serbat pe stil vechi în toate Bisericile surori. Totodată, s-a hotărât faptul că orice acțiune schismatică în interiorul vreunei Biserici surori să nu fie recunoscută de celelalte Biserici. Astfel, dacă secta domnului Nicușor, care nu are rădăcini nici măcar în BOSVR (Biserica Ortodoxă de Stil Vechi din România), ar vrea să aibă comuniune cu una din Bisericile canonice acest lucru ar fi imposibil, chiar dacă au același calendar. Am dorit să facem această paranteză mai mare pentru a prezenta pe scurt minciuna și calomnia care stau la baza afirmațiilor domnului Nicușor Ilie.

Domnul Nicușor afirmă la un moment dat, că schimbarea calendarului s-a făcut la presiunea fostului greco – catolic Miron Cristea. Domnul Nicușor arată în acest mod că după ce a părăsit Seminarul Teologic din Galați (după cum însuși mărturisește), a rupt contactul definitiv cu ceea ce înseamnă lectura, denaturând adevărul istoric pe care este lesne de înțeles că nu îl cunoaște (neavând nici măcar o noțiune de istorie a Bisericii Ortodoxe Române). Patriarhul Miron Cristea nu a fost greco-catolic. Într-adevăr, rudele mamei sale au fost greco-catolice, însă el a fost botezat ortodox. Reamintim domnului Nicușor, pentru cultura sa generală, că în istoria postbelică a Bisericii Ortodoxe Române, au existat doar doi arhierei proveniți din rândul greco-catolicilor: IPS Teofil Herineanu al Clujului (+1992) și PS Visarion Aștileanu al Aradului (+1984), care nu au făcut propagandă greco-catolică ulterior trecerii la ortodoxie. Totodată reamintim domnului Ilie Nicușor, rămas la stadiul de studii primare, că Miron Cristea nu a fost impus de guvern ca patriarh. După ce fusese Episcop de Caransebeș, a fost ales ca Mitropolit Primat în anul 1919, acest lucru datorându-se contribuției majore pe care a avut-o la Unirea de la 1918. Ulterior, în anul 1925 ca urmare a ridicării Bisericii Ortodoxe Române la rang de Patriarhie, el a fost înălțat la rangul de Patriarh. Cităm în continuare:

Deşi păşea în Biserica Ortodoxă de Stil Vechi, încă nu descoperise şi alte amănunte referitoare la puritatea sinodalilor. Astfel, părintele Teofilact Murgoci îi descoperă adevărata faţă a unora dintre ierarhii B.O.S.V.R. Atunci aflând şi de ereziile Mitropolitului Kiprian de Oropos, din Grecia, cu care se află în comuniune Mitropolia Slătioara, condusă de Mitropolitul Vlasie Mogârzan. Studiind şi această problemă, cere blagoslovenie părintelui Teofilact să meargă în căutarea adevărului şi să lucreze pentru descoperirea acestuia în atenţia credincioşilor români. După moartea părintelui Teofilact Murgoci, cercetează mai multe Sinoade Ortodoxe de Stil Vechi, printre care Sinodul din Milan, unde este hirotonit preot în vara anului 2008, de către Mitropolitul Evloghie. În urma unor controverse publice, se opune unora dintre episcopii acestui Sinod şi aduce argumente din biografiile fiecăruia pentru care fapt ei nu mai aveau nici un drept în clerul Bisericesc. În urma controverselor, pr. Veniamin rupe orice fel de comuniune cu această Mitropolie şi continuă să cerceteze şi alte Sinoade tradiţionaliste, printre care şi Sinoadele conduse de Mitrop. Hrisostom de Atena şi Teba, Mitrop. Vasilie de Ravena, Mitrop. Kirikos din Corint şi alte Sinoade.

Aflăm de aici că acest domn părăsește Biserica Stilistă din România, descoperind adevărata față a ierarhilor de acolo. Deși canonicitatea acestor ierarhi este nulă, plecarea domnului Nicușor din BOSVR nu s-a petrecut datorită unor probleme de doctrină, ci de disciplină. Domnul Nicușor, marele maestru al polemicilor ‘’ortodoxe” a vrut cu orice preț să fie hirotonit sau să ajungă celebru în această grupare fiind astfel dat afară în cel mai direct mod. Căutând ca o muscă beată pe cineva cu mitră care să îl hirotonească, fie el și fals arhiereu fără succesiune apostolică, găsește Mitropilia de Milano și Aquileea. 


Este hirotonit diacon de Olivian Pop Bindiu, personaj negativ binecunoscut opiniei publice românești, și preot de Evloghios în anul 2008, la nici 19 ani. În același an este hirotesit protoshinghel. Deci într-o singură expresie: un copil cu cruce de protosinghel la gât, copil care își publica la acea vreme pe blogurile sale (pentru că avea mai multe) postări sub diferite nume: Hristofor, Veniamin, Nicușor Ilie, ajungând să publice propriile scrisori pastorale. Important de amintit este și faptul că acest copil avea și schimă mare!!!!!!!! De la intrarea latinilor călare pe cal în Biserica Sf Sofia din Constantinopol de la 1204, nu s-a mai auzit de o mai mare batjocoră la adresa Bisericii Ortodoxe, ca acest lucru!!!!! Un copil de 19 ani, cu SCHIMA MARE?????!!!!!! Sunt călugări cu viață duhovnicească mult îmbunătățită care iau Schima Mare după vârsta de 70 de ani. Evident domnul Nicușor aduce exemple din Biserica Ortodoxă comparându-se la un moment dat cu Sf. Elefterie sau cu Mitropolitul Veniamin Costachi. Se întoarce în mormânt mitropolitul știind că un excroc cu 8 clase îi terfelește memoria luându-l ca exemplu.


 După un scandal iscat chiar de el, este CATERISIT de această grupare și își reîncepe pribegia, căutând sinoade paralele, episcopi falși purtători ilegali de reverendă, excroci în haine clericale. De fiecare dată când găsește câte unul încearcă din răsputeri să justifice canonicitatea acelui sinod paralel, uitând că oricare sinod ar fi, dacă este schismatic și este rupt de Bisericile Ortodoxe surori, în principal de Patriarhia de Constantinopol de unde își trag canonicitatea toate Bisericile ortodoxe surori în afară de celelalte Biserici apostolice (Ierusalim, Alexandria și Antiohia), nu are succesiune apostolică. Deci orice slujbe ar săvârși un episcop fără succesiune apostolică, ele sunt nule. După caterisirea sa, îl întâlnim pe tânărul Ilie Nicușor jucând la păcănele cu trabucul în mână, îmbrăcat ca un veritabil cow-boy aterizat din serialul Dallas direct în inima Italiei. La o polemică avută pe acest subiect cu unul din adversarii săi, în loc să justifice îmbrăcămintea de baiat de "cartier"  cu care era îmbrăcat, dar și trabucul pe care-l ținea în mână, acesta aduce un argument penibil fără niciun sens zicând că toate acestea le-a făcut din banii săi și nu din banii enoriașilor. Nimeni nu l-a întrebat cu ce bani a jucat la păcănele și a fumat trabuc, ci, ce căuta un sacerdot deghizat în Bobby din Dallas la păcănele? 
De asemenea, trebuie menționat că în orice polemică tânărul Nicușor, aruncă în ochi adversarilor săi exemplul de tristă amintire al lui Teoctist Nichitean. Trebuie să îi amintim tânărului Nicușor că spre deosebire de lumea paralelă în care trăiește și slujește, unde un excroc este exponentul întregii grupări, acest Teoctist Nichitean nu este exponentul întregii Bisericii Ortodoxe Române și nici a Bisericii Ortodoxe în ansamblul ei. Excrocheria domnului Nicușor poate fi dovedită prin faptul că el și în general sinoadele false paralele, nu au succesiune apostolică, deci validitatea slujbelor e nulă. Păcatul în care a căzut Teoctist Nichitean nu poate fi extins la întreaga Biserică Ortodoxă, pentru că astfel domnul Ilie Nicușor ar acuza peste 15000 de preoți doar din România că sunt homosexuali, ceea ce i-ar atrage după sine peste 15000 de dosare penale pentru calomnie. Este inutil să mai amintim de limbajul pe care îl folosește acest tânăr în cadrul polemicilor, cităm: Ca să-ţi permiţi să vorbeşti cu mine, trebuie în primul rând să ai ceva în cap; pentru că eu nu port dialoguri cu toţi proştii; ori, tu ai dat dovadă că eşti bolnav psihic din ce mesaj ai trimis!

După un scurt pelerinaj la păcănele prin barurile italienești, domnul Nicușor, revine în țară unde alături de un alt excroc pe nume Serafim, făcut de Mitropolia de la Milano a lui Evloghios arhimandrit, pune bazele unei construcții dubioase ridicate pe terenul lui Serafim, în loc. Copăceana, jud. Vaslui. 

Aici continuă ambii excroci să slujească. Ne punem în sinea noastră o întrebare foarte simplă: pe ce Antimis au slujit cei doi excroci (la care s-a mai adăugat unul: Teofilact) Sf. Liturghie? Răspunsul este extrem de simplu. Au slujit Sf. Liturghie, dacă putem numi astfel bătaia lor de joc, pe nimic altceva decât pe cârpe ordinare.
Aflăm tot de pe pagina celebrului blogger că atât el cât și noul pseudo-episcop Serafim Vasluianul au trecut sub oblăduirea canonică a unei alte biserici – sectă paralelă condusă de Damaschin din Rusia.  Ceea ce ne-a uimit nu a fost această trecere, ci faptul că odată cu aceasta, atât el, cât și Serafim, sunt rehirotoniți, primul în momentul în care era tuns precum un cetățean de la închisoarea Jilava.


 Singurul lucru care rezultă de aici este faptul că cei doi excroci au socotit hirotonia lui Evloghios nevalidă (așa cum este și adevărat), admițând fără să își dea seama că timp de un an de zile au săvârșit slujbe unor creduli (mai pe românește, ignoranți), slujbe care sunt NULE. Iată ce spune domnul Nicușor într-un comentariu pe blogul său (pe care îl vom atașa și foto pentru a nu fi ulterior șters): CU TOŢII ŞTIAM CĂ EVLOGHIE A AVUT SUCCESIUNE APOSTOLICĂ. ABIA DUPĂ CÂTEVA SĂPTĂMÂNI AM AFLAT, LA SFÂNTUL SINOD FIIND, ÎN UCRAINA, CĂ EVLOGHIE NU ARE SUCCESIUNE APOSTOLICĂ. DE ATUNCI NU AM MAI SLUJIT NICICUM CI AM AŞTEPTAT SĂ PRIMI HIROTONIA CANONICĂ!!! CE S-A SLUJIT ATUNCI, S-A FĂCUT PRIN ICONOMIE, PENTRU CĂ NU S-A ŞTIUT. CÂND S-A AFLAT, AM PRIMIT TAINELE CANONIC ŞI CUM TREBUIESC PRIMITE!!! ORICUM, MĂRTURISIREA NOASTRĂ ERA CURATĂ ŞI BUNĂ, DE ACEEA A SLUJIT CU NOI. CÂT DESPRE PREOŢII CEILALŢI, CARE NU AU PRIMIT HIROTONIA CANONICĂ, NU MAI AU CUM SĂ SLUJEASCĂ ÎN BISERICA NOASTRĂ, FIIND HIROTONIŢI DE EVLOGHIE!!! PENTRU CĂ ÎNAINTE DE A SE ÎNTRUNI SF. SINOD ÎN UCRAINA, NU ŞTIAM NIMENI CĂ EVLOGHIOS NU ARE SUCCESIUNE. ACUM CĂ ŞTIM, NU PUTEM CĂLCA DECIZIILE SFÂNTULUI SINOD. DOAMNE AJUTĂ!


Am subliniat cele două expresii pentru a evidenția analfabetismul și agramatismul domnului Nicușor, și am bolduit cele patru expresii pentru a contura gradul de prostie al aceluiași domn. Spunem asta deoarece aflăm că a fost numit secretar eparhial. Un secretar eparhial cu 8 clase, agramat, analfabet și excroc. Folosirea expresiilor impersonale, lasă impresia că aceste acțiuni nu au fost făcute de oameni, ci de fantome. Mai pe românește, în loc să spună: Am fost un excroc și am avut o hirotonie nevalidă (și acum tot nevalidă este), domnul Nicușor afirmă că: s-a aflat, s-a știut, s-a făcut, de parcă nu el ar fi făcut aceste lucruri. Iconomia de care vorbește domnul Nicușor nu poate fi aplicată nicidecum în acest caz. Dacă un excroc se îmbracă în veșminte preoțești și slujește fără a fi hirotonit, iar apoi se duce la alți excroci și îl hirotonesc deși nici ei nu au succesiune apostolică, înseamnă că slujbele săvârșite de el au fost NULE și vor fi NULE.
Ne așteptăm la o reacție foarte violentă a domnului Nicușor, pe blogurile domniei sale, la înjurături, amenințări sau chiar la închiderea temporară a blogurilor și ștergerea pozelor.

Îi recomandăm ca dacă își mai postează filmulețe pe youtube să nu își mai posteze capturi sau momente din slujbă în care cântă ca un instrument dezacordat.


În final, am dori să îi reamintim domnului Nicușor că ceea ce săvârșește acum împreună cu Serafim, falsul arhiereu, se numește PORT ILEGAL DE UNIFORMĂ care se pedepsește cu închisoarea. Nici nu mai luăm în considerare faptul că sediul episcopal fantomă nu funcționează nici măcar ca asociație religioasă, iar despre avize de construcție a unui lăcaș de cult nici nu poate fi vorba. Am cercetat pe site-ul Secretariatului de Stat pentru Culte, iar la rubrica asociații religioase nu apare această sectă fantomă. Astfel, ea funcționează ILEGAL pe teritoriul statului român.  

Ca un post scriptum ne simtim nevoiți să observăm faptul că rușii paraleli care l-au hirotonit pe Serafim, i-au dat acestuia MITRĂ FĂRĂ CRUCE, similară unui arhimandrit mitrofor. Deci nici măcar în concepția rușilor paraleli care l-au hirotonit, Serfim nu este episcop.

Privind și meditând la aceste fotografii, realizăm cât sunt de actuale cuvintele Mântuitorului: Când veţi vedea urâciunea pustiirii ce s-a zis prin Daniel proorocul, stând în locul cel sfânt, atunci cei din Iudeea să fugă în munți. (Matei 24,15) 
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.